hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, July 28, 2013

Sicco en Siep

De voorstelling met Sicco Mansholt, volgend jaar te zien op Oerol.


Vandaag wel naar Hongerige Wolf, vooral vanwege de voorstelling over Sicco Mansholt. De eerste landbouwcommissaris van Europa. De man van de melkzee en boterbergen. Die door schaalvergroting in de landbouw enorme voedseloverschotten liet ontstaan. Maar aan het einde van zijn leven kwam hij tot de ontdekking van de eeuwige economische groei de wereld geen goed doet. Overigens viel dat samen met het eerste rapport van de club van Rome. Mansholt wordt zo profeet van de nulgroei. Volgend jaar is de voorstelling te zien op Oerol

Overigens bekoorde vandaag niet alleen Sicco Mansholt mij, maar ook Siepie. Het hondje leek wel wat op ons vroegere hondje Pukkie. Maar Siepie leek de held van de dag, hij mocht meerijden op de trekker, die bezoekers over het festivalterrein vervoerde. En laat ik nu vandaag ook nog twee streekgenoten ontmoeten. Gert Broekhuizen en zijn vrouw, beiden uit Almkerk.