hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, October 01, 2010

Dijkgraaf Roelof Bleker

Loco dijkgraaf Arend Fernhout overhandigt de voorzittershamer aan Roelof Bleker

Tijdens de Algemene Bestuursvergadering is Roelof Bleker geinstalleerd als nieuwe dijkgraaf van Waterschap Rivierenland. De beediging was maandag op het provinciehuis in Arnhem. Namens het AB sprak Gerard Nieuwenhuizen de nieuwe dijkgraaf toe en waarschuwde hem dat in Tiel het dualisme nog niet doorgedrongen is. Verschillen tussen coalitie en oppositie zijn er evenmin. Verder refereerde hij aan de onzekere toekomst van het Waterschap. In het nieuwe regeerakkoord staat weliswaar dat de waterschappen blijven bestaan, maar hoe zal de bestuursaansturing straks vorm krijgen. Voor loco-dijkgraaf Arend Fernhout betekende de installatie tegelijkertijd een einde aan het 'stadhouderloze tijdperk' dat hij tijdelijk had waargenomen. Hij overhandigde hem de voorzittershamer, wel met de waarschuwing dat zijn voorganger Gerrit Kok deze nooit gebruikte.

Roelof Bleker zelf gaf aan vooral de communicatie van het waterschap te willen verbeteren, daar valt nog een wereld te winnen. Daar kon ik hem alleen maar gelijk in geven. Verder sprak hij nog over de legitimatie van het Waterschap. In het nieuwe regeerakkoord worden de volgende verkiezingen indirecte verkiezingen. Maar komen er minder bestuursleden, wanneer zijn dan die nieuwe verkiezingen? Tegelijkertijd met de gemeenteraadsverkiezingen in 2014? Of toch gewoon in 2012? Kortom, er is werk aan winkel voor de nieuwe dijkgraaf.