hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, June 21, 2017

Mooi eerbetoon aan Huib den Tuinder

Jo den Tuinder leest de tekst over haar man in het Biesboschmuseum, ze staat met haar rug naar een foto van Huib den Tuiner


Huib den Tuinder begon in 1957 met zijn Biesboschverzameling en maakte het tot zijn levenswerk. Tot aan zijn overlijden in 2001 bleef hij verzamelen. In 1984 opende het eerste Biesboschmuseum; in 1994 gevolgd door het museum aan de Hilweg. In 2014/2015 werd het museum verbouwd en uitgebreid. In het nieuw ingerichte museum werd tevens een bibliotheek ingericht met de verzameling van Huib den Tuinder. Vrijdag werd deze officieel gedoopt tot de Huib den Tuinder bibliotheek. In de bibliotheek een mooie foto van Huib den Tuinder en een beschrijving van zijn leven. Langs de wanden enkele uitspraken van Den Tuinder uit interviews over zijn grote wens om een Biesboschmuseum in te richten. Ze vormen samen een mooi eerbetoon voor Huib den Tuinder die met zijn verzameling aan de wieg stond van het Biesboschmuseum.