hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, May 19, 2017

Museumschatten in Altena

De couveuse uit 1953, deze werd verwarmd met kokend water


Vandaag bezocht ik samen met andere vrijwilligers van Erfgoed Altena de Kijkkraam in Dussen, de Oudheidkamer van Grietje Post in Werkendam en het Biesboschmuseum. Reden voor het bezoek was dat we als Erfgoed Altena in samenwerking met VVV Altena Biesbosch een museumtour in Altena willen samenstellen. Vorig jaar brachten we al een bezoek aan de noodwoning in Meeuwen, de Museumzolder in Wijk en Aalburg en het Kevermuseum in hetzelfde dorp. 

Het depot van het Biesbosch Museumeiland

Ook vandaag werden we weer verrast over de uitgebreide collecties die zijn te zien in Dussen en Werkendam. Zoals de couveuse uit 1953 die werd geschonken ten tijde van de watersnood; de Duitse 'kolenkit' in de Oudheidkamer bij Grietje Post en de nieuwe aanvullingen bij het Biesboschmuseum, zoals de herinrichting van het waterpaviljoen in samenwerking met Evides. In het Biesboschmuseum mochten we ook in het depot kijken naar de uitgebreide collectie en het archief. Inmiddels is gestart met de digitalisering van het hele archief. Deze zomer gaan we ook nog naar het Visserijmuseum, de museumwerf en waarschijnlijk de klompenmaker in Dussen.