hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, October 16, 2015

Natura 2000 in Pompveld en Kornsche Boezem (2)


Plattegrond van het Pompveld
Zoals gisteren al te lezen was op mijn blog, de plannen van Natura 2000 in het Pompveld en de Kornsche Boezem dateren al van 2009. Of misschien nog langer geleden, maar toen werd voor de eerste maal voorlichting gegeven door de provincie. Donderdag vond op slot Loevestein een informatie bijeenkomst plaats over de definitieve inrichting van het gebied. Lang was geprocedeerd over de plannen tot aan de Raad van State toe. In het Pompveld en de Kornsche Boezem moet meer natuur komen om zo de bittervoorn en de grote en kleine modderkruiper beter te beschermen. De inspraakprocedeure loopt tot 24 november.

Tevens heeft Brabants Landschap een perceel aangekocht van een boer naast het Pompveld. Dat deel wordt natuurvriendelijk ingericht en tevens wordt een extra wandelpad aangelegd in het gebied. Een klein deel, gelegen naast de Andelse Broek  wordt ingericht voor extra waterberging door Waterschap Rivierenland. Overigens vormen de natuurgebieden Pompveld en Kornsche Boezem een geheel met het Natura 2000 gebied rond Slot Lovestein.