hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, June 12, 2013

De man van elf miljoen


Hugo Dill tijdens de waterschapsexcursie in 2012
 

Deze blog wordt een lofzang op Hugo Dill. Burgercommisielid in de commissie Waterkeringen namens de fractie Huis Eigenaren. De houding van de commissie is altijd wat ambivalent richting Hugo. Zijn vragen en opmerkingen zijn soms zo gedetailleerd of soms niet relevant in de ogen van andere commissieleden dat de wenkbrauwen weleens omhoog gaan als hij aan het woord is. Tijdens de commissievergadering van 12 juni in d'Alburcht was dat absoluut niet het geval. Door zijn kritische noten over de financiering van de dijkverzwaring bij de Diefdijk kan Waterschap Rivierenland een bijdrage van elf miljoen euro tegemoet zien. Het duurt nog even voor het op de rekening wordt gestort, maar Cor van Bennekom wist toch even snel gebak te regelen vanwege dit heuglijke feit.



De vragen van Hugo Dill destijds gingen over de eigen bijdrage van 28 procent voor de dijkverzwaring van de Diefdijk. Zijns inziens kon Waterschap Rivierenland aanspraak maken op een volledige vergoeding vanuit het rijk voor die dijkverzwaring, zoals ook bij andere dijktrajecten gebeurde. Naar aanleiding van de vragen van Dill is toch nader onderzoek gedaan en zijn gesprekken geweest met het ministerie. Met als resultaat dat de eigen bijdrage van 28 procent, zijnde elf miljoen euro alsnog worden vergoed. Op basis van welke regeling, durf ik niet te zeggen, uit vrees de plank mis te slaan. Maar navraag bij Hugo Dill zal zeker het juiste antwoord opleveren. Proficiat Hugo, kritisch zijn levert dus soms gewoon geld op!
Cor van Bennekom had snel even taartjes geregeld voor de commissie.