hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, November 17, 2006

Dag 322: Het strontdijkje (2)




Ontsluiting
Met de komst van Pontje Steur op 9 augustus 2000, kwam er een toeristische ontsluiting van de Biesbosch. Dat pontje werd een belangrijke schakel in de Landelijke en Regionale fietsroutes waarvan er enkele hun weg vervolgen over het schapendijkje. Daarmee werd het schapendijkje een belangrijke ontsluitingsweg voor de fietsende en wandelende toerist, van en naar het pontje, in en uit de Biesbosch.

Succes van de ontsluiting
De ontsluiting van de Biesbosch met Pontje Steur blijkt een succes te zijn. Zo’n 48 duizend mensen hebben inmiddels genoten van een mooie overtocht, waarvan dit jaar nog ruim 8,5 duizend. De meeste passanten komen van veraf, slechts een klein gedeelte 11% komt uit de regio, waarvan maar 7% uit werkendam. Jammer toch! Oorzaak nummer één daarvan is de mest op het schapendijkje!

Idyllisch ?
Nou kan fietsen tussen de schapen allemaal heel idyllisch zijn en zo, vooral voor kinderen, maar als een gezinnetje na zo,n ritje thuiskomt en pa moet vier of vijf fietsen schoonmaken (want anders stinken ze de schuur uit) en moeder moet het schoeisel en de kleren reinigen van de schapenmest, dan kiezen die mensen de volgende keer toch een andere route. Zouden genoemde consequenties dan de reden zijn dat ik nog nooit een boerenerf heb kunnen ontdekken met zo’n idyllische oprijlaan? Of zou die boer zich schamen met zo’n troep voor de deur?